IS-terrorister i Moçambique blir lejonmat när de gömmer sig efter flera strider för att radikalisera och rekrytera bybor

  1 oktober 2022, kl 15.00

  I samband med att jihadisterna attackerade flera byar i Kap Delgado-provinsen i norra Moçambique tidigare i veckan sköts några ihjäl av regeringsstyrkorna; andra gömde sig ute i vildmarken. I attacken fångades fyra upprorsmän från Islamiska staten, som försökte rekrytera och radikalisera de boende i byarna. 16 andra dog, men det var inte alla som sköts till döds.

  Flera vilda djur tog tillfället i akt att ta för sig av vad som erbjöds. ”Några av dem dog efter att ha blivit träffade av kulor från våra styrkor, och andra på grund av attacker från djur som ormar, bufflar, lejon och till och med krokodiler”, sa den lokala polischefen Bernardino Rafael, rapporterar The Times.

  Våldet i regionen har eskalerat, och det som lockar är reserverna av naturgas värda tiotals miljarder kronor, den tredje största tillgången på kontinenten. Flera västerländska företag har gjort enorma investeringar i Afrika för att exploatera resurserna.

  EU ska nu ge mer stöd till ett afrikanskt militärt uppdrag för att minska beroendet av rysk gas. Hittills har 4 000 människor dödats i området med muslimsk majoritet.

   

   

  Fler notiser