Polisens insatsstyrka beordrade en våldsam man att släppa sitt vapen – när han vägrade tvingades polisen skjuta honom

  28 september 2022, kl 13.15

  Strax före sex i morse larmade en privatperson polisen om att ett fönster i ett bostadshus Skepplanda, västra Sverige, krossats, och en patrull kom till platsen. Poliserna såg att mannen hade vad som verkade vara en pistol i handen, och begärde därför förstärkning från insatsstyrkan.

  När förstärkningen anlände tog de sig in i bostaden, och beordrade mannen att släppa ner vapnet på golvet. Han vägrade, och en ur insatsstyrkan tvingades skjuta verkanseld mot honom. Mannen är förd till sjukhus, men skadeläget är okänt. Han är gripen, misstänkt för grovt vapenbrott, skriver SVT Nyheter.

  ”Vi kan inte säga mer nu. Detta behöver utredas vidare. Även för mig är sammanhanget mellan mannen och bostaden än så länge lite oklart”, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

  Nu följer två separata utredningar; dels av Särskilda åklagarkammaren som ska utreda omständigheterna kring att polisen sköt verkanseld, dels en utredning som gäller misstanken om grovt vapenbrott. Platsen ska undersökas av polisens kriminaltekniker, och flera förhör med vittnen, poliserna och gärningsmannen ska genomföras.

   

   

  Fler notiser