Barn flyttas från judisk sekt med djungelanläggning i Mexiko – kallas judiska talibaner, utreds nu för människohandel

  27 september 2022, kl 15.30

  På fredagsmorgonen i förra veckan tog sig polisen in på djungelanläggningen som den judiska sekten Lev Tahor (hebreiska för rent hjärta) styrde med järnhand. Pojkarna och flickorna skildes snabbt från resten av gruppen på grund av rädsla för att deras liv skulle kunna vara i fara, säger en källa kopplad till insatsen. Risken fanns att medlemmarna skulle försöka förhindra att de avlägsnades, skriver BBC News.

  Den mexikanska polisen arbetade tillsammans med frivilliga från Israel, bland annat tidigare Mossad-agenter. Det började med att en släkting i Israel till några av de i gruppen bad en av de tidigare agenterna om hjälp.

  Sekten är ökänd för sina extremistiska metoder, och påtvingar medlemmarna en strikt regim. Den förespråkar barnäktenskap, utdömer hårda straff även för mindre överträdelser, och kräver att kvinnor och flickor så unga som tre år gamla har heltäckande kläder.

  Gruppens ledare förnekar brott mot lokala lagar, och säger att de är en måltavla grund av deras övertygelse. De 350 medlemmarna flyttar från land till land, i takt med att de blir granskade av lokala myndigheter.

   

   

  Fler notiser