Amerikanska svarta vapenrättsaktivister kräver stängda gränser i Texas – marscherar för att stoppa illegal invandring

  27 september 2022, kl 13.00

  En grupp beväpnade svarta aktivister gick genom Texas huvudstad Austin i helgen; uppmanade USA att stänga sina gränser och sätta stopp för illegal invandring. När de marscherade på gatorna ropade aktivisterna slagord, twittrade journalisten Ford Fischer.

  ”Vad vill vi ha?” frågade en demonstrant. ”Stängda gränser”, ropade gruppen tillbaka. ”När vill vi ha det?” frågade demonstranten. ”Nu!”, svarade gruppen. De ville också att immigranterna skulle åka tillbaka till sina hemländer.

  Efter marschen sa en av demonstranterna, Nick Bezzel, som grundat en lokal skytteklubb, att gruppen inte är emot immigration i sig utan tar upp olaglig invandring, skriver New York Post. ”Många gånger tas jobb från svarta människor på grund av illegal invandring. Svarta människor är uteslutna från arbetsmarknaden på grund av illegal invandring. Vi vill stoppa det så att svarta människor kan få en lön.”

  De svarta vapenrättsaktivisternas nyckelkrav var dock skadestånd för slavarnas ättlingar, och ett lagförslag om hatbrott för att specifikt skydda svarta amerikaner. ”Det finns en skuld till svarta amerikaner”, sa Bezzel.

   

   

  Fler notiser