Är det inte dags för kvinnor att sexstrejka när män äter kött? Det tycker en tysk djurrättsförening; giftig maskulinitet

  25 september 2022, kl 10.45

  Peta – People for the Ethical Treatment of Animals tyska division tycker att det räcker nu. De kräver ett sexförbud för män som äter kött, och uppmanar kvinnor att gå ut i en sexstrejk för att rädda världen, skriver New York Post.

  Peta Tyskland uppmärksammar en studie publicerad av den vetenskapliga onlinetidskriften Plos One, som fann att män orsakade 41 procent mer utsläpp av växthusgaser än kvinnor, till stor del för att de konsumerade mer kött.

  ”Vem känner inte någon av förortspapporna som är flinka med ölflaskor och grilltång, som fräser sjukronorskorv på sin 7 000-kronorsgrill? Zucchinin som gästen kommer med betraktas med misstänksamhet, och tolereras endast motvilligt”, säger Daniel Cox från Peta Tyskland i ett pressmeddelande. Giftig maskulinitet skadar klimatet. ”Ett förbud mot sex eller reproduktion för alla köttätande män vore ändamålsenligt i detta sammanhang.”

  Enligt Tysklands statistikkontor har de senaste 50 åren fler människor gått bort än barn har fötts, och är det enda landet i världen med en så långvarig naturlig befolkningsminskning. Det kanske är för att många sexstrejkar.

   

   

  Fler notiser