Kukkritik när söta snorrar sår split i Alternativ för Tyskland – ledare ojar sig över penisformat propagandagodis

  25 september 2022, kl 16.15

  Det högerpopulistiska partiet Alternativ för Tyskland, AFD, har sedan det grundades 2013 fått mer och mer godkännande från befolkningen. Inför delstatsvalet i Niedersachsen ingick en påse godis i valmaterialet, märkt med partiets logotyp, en uppåtpekande röd pil som tar sats in i framtiden. Men det blev inte så lyckat med pilen i ätbart godisformat.

  När man öppnar påsen, märkt med ”Det finns ett alternativ. Man måste bara välja.” så ramlar det ut små festliga röda godisbitar. Der Spiegel-redaktören Ann-Katrin Müller delade i onsdags en bild på ett paket med godiset. ”AFD Niedersachsen ville ’söta till’ slutspurten av valrörelsen och lät dela ut smågodis. Detta är vad de bjuder på”, och visar penisliknande godisbitar, skriver Der Spiegel.

  ”Snorrar till tyskarna?” kommenterade Antonin Brousek, AFD:s parlamentariska gruppledare i Berlin. ”Ni är helt olämpliga för att på allvar kunna främja vårt parti”, kritiserar han.

  Inför delstatsvalet i Niedersachsen den 9 oktober ligger AFD på sju procent, så det är sannolikt att de kommer in i delstatsparlamentet. Däremot åker nog det röda godiset ut.

   

   

  Fler notiser