Kinesisk propagandavideo där flöjtspelande barn tvingas använda dubbla munskydd hånas – coronakommunismen fortsätter

  24 september 2022, kl 19.15

  Hongkongs engagemang för noll-covid fortsätter uppmärksammas i en ny propagandavideo som visar skolflickor med dubbla munskydd medan de spelar flöjt. Videon, som släpptes av Hongkongs utbildningsbyrå inför Kinas nationaldag den 1 oktober, förlöjligas på nätet.

  Trummor, karate, dans, stränginstrument, kalligrafi, körsång och så två flickor som spelar flöjt finns med i videon med 400 skolbarn. Naturligtvis har alla det obligatoriska munskyddet, utom flöjtspelarna som har två. Ett för ansiktet (med en glipa) och ett som hänger utanför flöjten. Säkerhet framför allt!

  Videosläppet kom när Hongkong tidigare i veckan meddelade att restriktionerna, inklusive social distansering, munskydd på offentliga platser och digitala hälsokoder för att komma in på offentliga platser, skulle vara kvar i minst två veckor till. Trots att Hongkong försökt följa Kinas exempel har de haft svårare än fastlandet att hålla tillbaka viruset.

  En följd av de omfattande (och tämligen misslyckade) restriktionerna är ett fortsatt ökande budgetunderskott som förväntas stiga till 130 miljarder kronor. Men videon är trevlig.

   

   

  Fler notiser