Irländsk läkare tar bort hela 55 batterier från kvinnas tarm och mage – sväljer dem avsiktligt för att skada sig själv

  24 september 2022, kl 13.15

  Den 66-åriga irländska kvinnans fall avslöjades under en röntgenundersökning; 55 AA-batterier kunde ses i magen och tarmen. De vägde drygt ett kilo – under operationen fann läkarna att magen, som drogs ned av batteriernas vikt, blivit större och sträckt sig in ovanför blygdbenet.

  ”Det avsiktliga intaget av flera stora AA-batterier som en form av avsiktlig självskada är en ovanlig prestation”, skriver läkarna i en rapport som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Irish Medical Journal. I sin rapport säger de att detta var det högsta rapporterade antalet batterier som intagits vid en enda tidpunkt, rapporterar Wion News.

  ”Cylindriska batteriers potential att resultera i akuta kirurgiska nödsituationer bör inte underskattas”, står det i fallrapporten.

  Det vanligaste är att små barn petar i sig knappcellsbatterier, vilket kan orsaka allvarliga och till och med livshotande skador. Saliven drar igång en elektrisk ström i batterierna, vilket leder till en kemisk reaktion som orsakar brännskador inne i matstrupen.

  Batterierna visade inga tecken på skador, så de fungerar säkert fortfarande.

   

   

  Fler notiser