Amerikansk kannibal erkänner att han åt upp man han träffade på Grindr – försvarsadvokaten hoppades på vansinnesförsvar

  24 september 2022, kl 16.15

  Mark Latunski, 51 år, träffade 2019 sitt offer Kevin Bacon, 29 år, genom dejtingappen Grindr, skriver Independent. De träffades hemma hos Latunski, och Bacon berättade då att han var självmordsbenägen.

  Latunski sa att han kunde hjälpa honom att ”försvinna”. Enligt polisrapporter knivhöggs Bacon i nacken, hängdes i fotlederna och fick halsen avskuren när Latunski insåg att Bacon fortfarande levde, för att han inte skulle lida.

  Polisen upptäckte Bacons stympade kvarlevor i Latunskis källare några dagar efter mordet, som berättade för utredarna att han ofta äter Rocky Mountain-ostron (tjurtestiklar), och bestämde sig för att göra samma sak med Bacons kroppsdelar. Bacons dna hittades i en stekpanna på en spishäll inne i mördarens hus, och Latunskis dna fanns på handtaget och på en kniv. Han tog till och med ett foto av måltiden.

  Under den följande rättegången ville Latunskis advokat hävda att psykisk sjukdom låg bakom brottet, och att vård skulle vara bättre än fängelse. Men Latunski erkände sig skyldig till mord och stympning av kroppen. Istället för vård väntar nu troligen livstids fängelse.

   

   

  Fler notiser