USA:s president Joe Biden går vilse efter FN-tal – frågar publiken om var han ska gå av scenen, samtidigt som han tackas

  23 september 2022, kl 12.30

  I onsdags höll Joe Biden, 79 år, ett tal i New York – under applåderna började han gå av scenen, men var uppenbart förvirrad. Han står handfallen, och verkar inte förstå var han ska gå ner – frågar publiken, men får inte något riktigt svar.

  För att rädda situationen, och ge tid till livvakterna att hjälpa till, börjar programvärden improvisera ett tacktal. Biden lyssnar på moderatorn i några sekunder, innan han åter försöker hitta trappan ner från scenen. Videoklippet blev så klart viralt, och är ytterligare ett exempel på tvivel angående Bidens fysiska och mentala lämplighet för presidentposten, skriver Daily Mail.

  Några av Bidens mentala brister inkluderar att upprepa sig själv, glömma namn och platser och berätta långa, stökiga historier som verkar avlägsna från verkligheten. Han har vid två tillfällen sträckt fram sin hand för att tacka en osynlig person, och läser ordagrant innantill på lappar han får av personalen, inklusive ”tacka, och lämna rummet nu”.

  Biden är den äldsta person som svurit presidenteden (78 år). Trump var 70 år. Ingen annan som fyllt 70 har tidigare blivit president.

   

   

  Fler notiser