Istället för Falu rödfärg till stugan – testa röd färg gjord på homosexuellas mäns blod – pengarna går till välgörenhet

  23 september 2022, kl 17.07

  1983 tog det stopp i USA; inga homosexuella fick donera blod. Än i dag finns lagändringen kvar i modifierad form, vilket fick design- och utvecklingsföretaget Mother Goods att lacka till. Snart släpper de ”The Gay Blood Collection: Tools for bloody change”.

  I den kommande kollektionen hittar vi röd akrylfärg, en reservoarpenna, färg för tryck på t-shirts, en färgpenna och sprayfärg. De innehåller blod från homosexuella män anställda på designföretaget. De är helt säkra att använda, och bör förvaras svalt ”långt från homofober”. Finns att förbeställa, skickas i november.

  Mother Goods skapar och säljer fysiska produkter ”som levererar specifika sociala budskap”. Ett exempel är Kickback Lounge Wear: skottsäkra fritidskläder som skyddar dig från förlupna kulor när darrhänta tonåringar sprejar omgivningen med automateld. För dig som inte är villig att släppa din iPhone utom synhåll finns Cûf – ett förgyllt mobilskal med vidhängande handboja (11 000 kronor).

  För dig som nöjer dig med en billig t-shirt finns ”This shirt is printed with the blood of gay men”. Vinsten går till lokal HBTQ-gemenskap.

   

   

  Fler notiser