De älskar att dricka din urin och slicka din svettiga kropp – nu måste bergsgetter förflyttas från park med helikopter

  23 september 2022, kl 15.25

  Bergsgetter gillar inte bara att klättra i berg, de tycker också väldigt mycket om alla vandrare som kommer till en nationalpark i delstaten Washington. OK, det är mer kisset de vill åt, människorna i sig är tämligen ointressanta. Tills nu.

  De introducerades på 1920-talet, men nu har populationen vuxit till mer än 700 djur vilket ställer till problem. De rör sig längs stigar och runt campingplatser i vildmarken där de ständigt söker salt och mineraler från mänsklig urin och svett på kläder, skriver Vice/Motherboard. De skrapar och gräver där vandrare har kissat eller kastat matlagningsvatten – det är mineralerna de vill åt.

  Nu börjar getterna trakassera vandrarna, och hälften av dem ska flyttas till andra platser där det inte finns några människor de kan slicka svett från. Med ögonbindel och GPS runt halsen lastas de tio och tio i lådor som sedan helikoptrar flyger iväg med.

  De getter som blir kvar kommer att skjutas av, och där ligger utmaningen i att få undan kropparna så att inte turisterna råkar se dem eller störas av lukten. Kanske att de kan få en fin getbiff att grilla under vandringen?

   

   

  Fler notiser