Blodbad i biljardhall – tolv dör i drogkrig när ett mexikanskt gäng beväpnade med automatgevär öppnar eld

  23 september 2022, kl 14.29

  I går kväll umgicks besökarna som vanligt i baren och biljardhallen ”El Jarras” i Tarimoro, i den mexikanska delstaten Guanajuato, södra Mexico. Vid niotiden lokal tid stormade män med automatgevär in, och öppnade eld. En av dem filmar vad som händer under attacken, skriver The Mirror.

  Minuter efter anfallet spreds en film på sociala media som visar flera kroppar på golvet, och handskrivna lappar som mördarna lämnade efter sig. ”Det här hände mig för att jag stöttade överlöparen Zermeño. Alla som står bakom honom får ta konsekvenserna.” Politikern Jorge Zermeño Infantes parti avvisar tanken om höger- och vänsterpolitik – politiken ska svara mot de problem nationen ställs inför varje givet ögonblick.

  Den kriminella gruppen Cartel de Santa Rosa de Lima tar på sig ansvaret. Deras inkomster kommer främst från oljestölder, men också narkotikaförsäljning. Deras marknadsandelar har dock minskat efter statliga räder, och hård konkurrens från Jalisco Nueva Generación-kartellen.

  Attacken kan bero på att Nueva Generación sålt droger till baren, och att Rosa de Lima vill återta tidigare förlorade områden.

   

   

  Fler notiser