Woke-styrkorna intar brittisk sytidning med 25 000 läsare som nu får veta vilket pronomen skribenterna önskar använda

  22 september 2022, kl 14.15

  Bredvid bilden på skribenten till en artikel i den brittiska tidningen Simply Sewing, om hur man syr upp en 50-talsinspirerad skjortklänning, finns några korta fakta. Mönster, storlekar, tyg; det förväntar sig de 25 000 läsarna. Men ”Namn & pronomen: Preya Broom (hon/henne)” är något nytt.

  Syslöjdaren Preya Broom är nöjd. ”Det är fantastiskt att tidningen Simply Sewing börjat använda pronomen. Det är en stor del av att vara allierad med HBTQ-rörelsen, och hjälpa till att skapa ett mer inkluderande samhälle.” Men alla läsare av tidningen är inte lika uppskattande, skriver Daily Mail.

  I en diskussion i ett syforum säger en läsare att hon är trött på påfundet att inkludera skribentens pronomen i varje artikel. ”Jag blir så upprörd över allt det här. Vissa av de som skriver i tidningen har inte sina pronomen visade, så förhoppningsvis är de förnuftiga som vägrar delta i detta nonsens. De är alla ’hon/henne’ ändå.” Andra höll med.

  Två andra kvinnor i tidningen presenteras också som ”hon/henne”, vilket många skrattar åt på internet. Kanske att ”woke/abderitisk” kan vara ett alternativ.

   

   

  Fler notiser