Danmarks Konservative Folkeparti backar – partiordföranden har haft hemliga ministermöten i Dominikanska republiken

  22 september 2022, kl 11.15

  Vid vissa tillfällen kan det gå fort i politiken, ja, i alla fall när det kommer till opinionsmätningar. Efter Danmarks Radios avslöjanden om Søren Pape Poulsens hemliga ministermöten i Dominikanska republiken under sin tid som justitieminister tappar hans parti 3,3 procentenheter under en månad. Han är partiledare för Konservative Folkeparti, som nu backar till 13,4 procent.

  Pape Poulsen har valsat runt i tidningarna förut, ofta tillsammans med maken Josue Medina Vasquez. En sak som kommit fram är att Pape Poulsens tidigare make inte alls är brorson till Dominikanska republikens president, som Pape Poulsen påstått. De skilde sig förra veckan.

  Pape Poulsen har också tidigare sagt att maken Josue Medina Vasquez var jude, möjligen för att flytta fokus från högerpolitiken. Men det var ett ”missförstånd” sa Pape Poulsen, efter att Ekstra Bladet rapporterat att mannen kom från en familj med starkt engagerade Sjundedagsadventister.

  Men än har den konservativa ledaren möjlighet att bli Danmarks första homosexuella statsminister, även om anseendet solkats den senaste tiden. Datumet för ett tidigarelagt val kommer i oktober, istället för som tänkt 2023.

   

   

  Fler notiser