Roboten Optimus lagar middag, klipper gräsmattan och roar dig i sängen – Elon Musk vill också se dem på arbetsplatser

  21 september 2022, kl 21.10

  Nästan som en äkta människa, det är vad Elon Musk hoppas på så småningom, när robotar städar hemma hos dig, lagar mat och klipper gräsmattan. De AI-drivna humanoida robotarna ska förvandla fabriker, arbetsplatser och hem runt om i världen, och kan bli en god vän eller sexpartner.

  Robotverksamheten kan så småningom vara värd mer än Teslas bilintäkter, enligt Musk, som den 30 september presenterar den nya visionen för Tesla. Namnet Optimus är en anspelning på den kraftfulla och välvilliga ledaren för Autobots i Transformers-serien. Produktionen kan börja nästa år, rapporterar Independent.

  Men du får nog vänta ett tag till på att få soporna utburna. ”Självkörande bilar visade sig inte riktigt vara så lätta som någon trodde. Och det är till viss del på samma sätt med humanoida robotar”, säger Shaun Azimi, ledaren för Nasas Dexterous Robotics Team. Det verkar vara svårt att programmera in flexibilitet.

  Under tiden kan du roa dig med tv-serien Äkta människor (eller den amerikanska versionen Humans), och sevärda Ex Machina (2014). Du som hellre förtrollas av böcker läser Isac Asimovs I, Robot.

   

   

  Fler notiser