Brittiska feministiska akademiker självcensurerar åsikterna i transfrågor för att inte blockeras från studier och jobb

  21 september 2022, kl 11.30

  Laura Favaro, som forskar i genusfrågor vid University of London, intervjuade 14 feminister som tror att män och kvinnor har biologiska skillnader som är ”binära och oföränderliga”, skriver Daily Mail.

  De så kallade ”könskritiska” feministerna hävdade att de varit måltavlor för övergrepp, hot, nekad närvaro på evenemang, smutskastning och förlorade karriärmöjligheter, inklusive att blockeras från jobb i den akademiska världen. Av det följer självcensur, allt för sin syn på sex och kön.

  Favaro sa att intervjupersonerna varnade för den nästan totala kontrollen av akademisk frihet – att bestämma vad som kan diskuteras på avdelningar eller inkluderas i vetenskapliga tidskrifter – av anhängare av ”trans-inkluderande feminism”.

  ”Självklart fruktar jag att min karriär skadas”, säger Favaro efter att ”de svåra samtalen” publicerats i tidskriften The Times Higher Education. ”Inte minst som en invandrad forskare tidigt i karriären med en familj att försörja. Men samtidigt, varför skulle jag vilja jobba akademiskt om jag inte kan göra ett akademiskt arbete?”

  Tur att det inte alls är så här i Sverige.

   

   

  Fler notiser