Annonsering för Gordon Ramsays gin förbjuds på grund av otillåtna näringspåståenden baserade på de lokala ”honungsbären”

  21 september 2022, kl 13.30

  Skotsk whisky i all ära, men inget går upp mot gin från Skottland, eller hur? Eden Mill blev Skottlands första kombinerade bryggeri och destilleri när de började tillverka skotsk whisky och gin 2014, men deras annonser för Ramsay’s Gin lär du aldrig få se, i alla fall inte i originalversionen. Det var ”honungsbären” i ginen som ställde till det.

  Utöver de vanliga flosklerna om naturen följde ”honungsbärens” egenskaper – ”Med mer antioxidanter än blåbär, mer kalium än bananer, mer C-vitamin än apelsiner och en smak som en blandning av blåbär, plommon och vindruvor, kan dessa vara de godaste honungsbären i världen.” Det gick inte hand i hand med lagen om marknadsföring av alkohol.

  Alla på Eden Mill gick ner på knä och bad om ursäkt åt alla håll och lovade att aldrig göra om det, kanske för att få behålla samarbetet med den något koleriske Gordon Ramsay.

  ”Honungsbär” (Lonicera caerulea) heter för övrigt blåtry i Sverige, och anses orsaka kräkningar, ansiktsrodnad, stark törst och vidgade pupiller. Men i en butelj med gin från Skottland passar de säkert bra, bara man inte petar i sig för mycket.

   

   

  Fler notiser