200 maskerade brittiska muslimer attackerar hinduiskt tempel – flera falska påståenden om kidnappning och moskéattacker

  21 september 2022, kl 18.37

  Tron leder dig på den väg du skall vandra, det gäller även religiöst karaktärssvaga brittiska muslimer som sedan en tid haft ovanligt svårt att tolerera hinduerna i landet. I går natt samlades 200 maskerade muslimska män i Birmingham för att demonstrera inför ett evenemang med en talare som anses kontroversiell för att ha spridit hatretorik.

  Just den här folkhopen med gastande demonstranter triggades av falska anklagelser om att en muslimsk flicka kidnappats av hinduiska män i grannstaden Leicester, och att hinduer stormat en moské under bönetiden och stört böneförrättningen. Det hjälpte föga att både polisen och moskéledare bestred påståendena. Tror man, så tror man.

  Och de fick som de ville. Efter några timmar med ”Allahu Akbar” ställdes evenemanget i det hinduiska templet in. 47 personer arresterades, skriver tidningen BirminghamWorld, och mer än två dussin poliser och en polishund skadades till följd av oredan.

  En medlem av tempelkommittén, Upasak, sa de inte har något att göra med den gryende hindunationalistismen. Under tiden försöker moskéledare lugna ner den rasande mobben.

   

   

  Fler notiser