Inspirerad av Charles III:s korvfingrar börjar slaktare sälja ”King Charles Sausage Fingers” – vill hedra den nye kungen

  20 september 2022, kl 08.14

  Avon’s Butchery är känt för att göra Nya Zeelands bästa korv – vann New Zealand People’s Choice Award för sin korv med nötkött och vitlök. Korvmakarna inspirerades av Twitters skämtare, som gjorde sig roliga över kung Charles III:s korvfingrar. Regenten döpte själv sina svullna fingrar till det, under ett besök i Nya Zeeland 2012, efter en lång flygresa. De bestämde sig för att skapa en ny korv för att hedra prinsen som nu blivit kung.

  Nu har Avon’s Butchery tagit fram specialaren King Charles Sausage Fingers – ”begränsat lager”. Det var så pass begränsat att bilden på korvarna redan tagits bort från korvmakarens Twitter-konto, skriver IOL.

  Hur de nyzeeländska korvarna smakar får vi aldrig veta, men vi kan trösta oss med någon av alla de andra korvarna som finns, som knackvurst, stångkorv, frukost- och lunchkorv, isterband, wienerkorv, leverkorv, blodkorv, timmermanskorv, ölkorv och alla påläggskorvarna, de prickiga korvarna, medvurst, salami, värmlandskorv och grynkorv.

  Prinskorv är väl dock kanske det närmaste man kommer King Charles Sausage Fingers.

   

   

  Fler notiser