Jeff Bezos näst rikast i världen – nu hälsar Forbes indiern Gautam Adani välkommen till plats tre – men vem är etta?

  19 september 2022, kl 19.27

  Rikast av dem alla är han som kanske, kanske inte köper Twitter – Elon Musk. Förra året sköt han i höjden som en SpaceX-raket; är årets rikaste miljardär. Han är en av USA:s 735 dollarmiljardärer, och har litet drygt 2 400 miljarder kronor i plånboken. Det framgår av Forbes Billionaires List 2022.

  Jeff Bezos lade fram idén om att sälja böcker online till sin tidigare chef, som inte alls var intresserad. Då startade Bezos sin egen internetbokhandel i ett litet förortsgarage, och det har gått hyfsat bra sedan dess. Nu har han silverplatsen med sina 1 500 miljarder kronor.

  På en god tredjeplacering hittar vi den indiske miljardären Gautam Adani. Den 60-årige ordföranden för Adani Group, med företag inom kolproduktion, infrastruktur och energibolag, har ett nettovärde på 1 400 miljarder kronor. Han blir en av de första asiatiska affärsmännen att ta en topp tre-placering, efter att ha börjat året på 14:e plats.

  H&M:s Stefan Persson har enligt Forbes dagsnotering blott 145 miljarder kronor; plats 119.

  Om du har tillgångar värda mer än 42 000 kronor, så är du rikare än halva jordens befolkning.

   

   

  Fler notiser