Ytterligare 850 lärare i New York får sparken när de vägrar följa kravet på att vaccinera sig – ”Jag är sårad”

  18 september 2022, kl 17.15

  New Yorks utbildningsdepartement säger upp ytterligare 850 lärare och klassrumsassistenter, som fortsätter vägra vaccinera sig mot covid efter att ha haft ett års obetald ledighet. Mer än 2 600 lärare som inte vill vaccinera sig står sedan 2021 till arbetsmarknadens förfogande.

  Rachelle Garcia, som jobbat som grundskollärare i Brooklyn i 15 år, arbetade under pandemin ”men blev aldrig sjuk”, sa hon i en intervju med New York Post. Hon är en av de tusentals som vägrar vaccinera sig, och därför får sluta.

  ”Jag är arg, jag är sårad för att kastas åt sidan som om jag inte är värd någonting. Eftersom jag inte kunde ta ett ordentligt farväl till mina elever sa andra lärare till mig att de hela tiden frågade: ’När kommer Garcia tillbaka?’ Det fick mig att gråta så mycket.”

  Hon hoppades in i det sista på att stadens borgmästare i sista minuten skulle lyfta kravet på vaccination, som en del andra städer och delstater gjort. Nu söker hon jobb på Long Island.

   

   

  Fler notiser