Två nya skjutningar i Eskilstuna med tre minuters mellanrum – fem skotthål i en entrédörr visar hur vardagen ser ut

  18 september 2022, kl 12.45

  17.28 kom det första larmet till polisen i Eskilstuna: flera personer hade hört skott avlossas i området Nyfors nästan mitt i staden, söder om järnvägsstationen. Tre minuter senare, 17.31, ringer andra vittnen till polisen om en skottlossning i Årby två kilometer bort – vid den lekplats där en kvinna och ett barn blev skjutna i slutet av augusti.

  Polisen har inga uppgifter om skadade personer i nuläget. ”Vi har även tagit kontakt med sjukhuset, med de har inte fått in någon skadad”, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Expressen. Polisen rubricerar ändå händelserna som försök till mord och grovt vapenbrott.

  Bilder från 60-talets miljonprogram Årby visar fem skotthål i en lägenhetsport, och flera tomhylsor har hittats. Det var här, vid en lekplats, som en kvinna och en femårig pojke skadades allvarligt i augusti. Bara i år har minst ett halvdussin skjutningar uppmärksammats i området.

  Att inleda en särskild händelse, eller kalla in förstärkning från andra polisregioner, är inte aktuellt i dagsläget, säger polisen till media. Pressreleaserna på polisens hemsida blir allt fler.

   

   

  Fler notiser