SJ:s vinterresor fryser inne ett tag till – Trafikverkets personal som planerar trafiken löser istället akuta problem

  18 september 2022, kl 15.45

  Tänkte du boka tågbiljetter till jul och nyår som vanligt i slutet av september? Då får du vänta ett bra tag till. Trafikverket ligger litet efter med annat som är viktigare; deras tågplan som styr SJ:s trafik är försenad. Därmed får du vänta på SJ:s populära vinterbiljettsläpp. Kanske i november.

  ”Det ärliga svaret är att vi inte vet exakt när det blir”, säger SJ:s vd Monica Lingegård. ”Aldrig någonsin har Trafikverkets förmåga varit viktigare. Då känns det frustrerande att de just nu inte riktigt klarar det här”, skriver DN. ”Det var nog dagens underdrift. De är inte ens i närheten av att klara det.”

  Trafikverket fastställer planen som talar om för tågbolagen precis när, var och hur de ska köra sina tåg. Dessutom ska Trafikverkets underhåll av spåren meddelas senast 18 veckor innan arbetena ska utföras, men nu är man nere i en eller två veckors varsel. De som ska arbeta med tågplanen får istället lösa akuta problem med det eftersatta spårunderhållet.

  SJ bär själva skulden till minst en fjärdedel av alla förseningar och inställda tåg.

  ”Vem är du? ”Jag är SJ.” ”Kommer du för att hämta mig?” ”Nej.”

   

   

  Fler notiser