Rökning är farligt, också på gamla amerikanska filmaffischer med ikoniska skådespelare – HBO Max fimpar allt olämpligt

  17 september 2022, kl 15.15

  Vad vore vilda västern-filmer utan revolvrar? Bruce Willis-rullarna utan allt pang pang? Kanske att man borde tona ner våldet i Rocky-filmerna? Nu är vi inte där, än, men HBO Max tar modigt ledningen när de plockar bort cigaretter, cigariller och cigarrer från ikoniska affischer för filmerna de strömmar, skriver New York Post.

  Arga filmfans tog till Twitter för att avslöja de saknade tobaksvarorna på affischerna till HBO Max streamade filmer. Ett exempel är McCabe & Mrs. Miller (1971), där det inte längre går för sig att Warren Beatty tar ett bloss på cigarillen. Ack ja.

  En Twitter-användare la upp före- och efter-bilder från Beattys filmposter, tillsammans med flera andra affischer som rättats till med PK-suddgummit. En svarade ”Hahaha, helt löjligt. Med tanke på att 90 procent av personalen på ägarna Warner Media och Discovery Plus vejpar och sniffar kokain vid skrivborden”.

  Allmänheten varnas: det finns av oklar anledning fortfarande orörda affischer för filmer som visas. HBO Max kanske inte har råd, då deras vd lovat ägarna att minska kostnaderna med 30 miljarder kronor till 2024.

   

   

  Fler notiser