Elon Musks gamla skolkärlek säljer bland annat bilder på honom för 1,6 miljoner kronor; köper inte en Tesla för pengarna

  17 september 2022, kl 13.45

  Nix, Jennifer Gwynne kommer inte tjacka en Tesla för pengarna och listigt dra iväg, de går till nyttigare saker. I onsdags såldes hennes minnessaker från skolkärleken Elon Musk för hela 1,6 miljoner kronor, och efter klubbavgifter rullar det in runt 1,3 miljoner kronor på kontot.

  ”Det är en fantastisk välsignelse”, sa en upprymd Gwynne till Boston Globe dagen efter auktionen. ”Det kommer att göra vår framtid så mycket bekvämare. Vi behöver inte oroa oss för vad vi behöver göra för att betala för college.”

  Bland sakerna hon sparat från universitetstiden fanns bland annat fotografier, ett signerat födelsedagskort och ett guldhalsband med grönglimmande smaragder. Gwynne och Musk dejtade medan de var studenter vid University of Pennsylvania i mitten av 1990-talet. De bröt upp när Musk tog examen, och flyttade till Kalifornien 1995.

  Den 51-årige miljardären har sedan dess ändrat sin profilbild på Twitter till en av bilderna som såldes på auktionen.

  Du som missade auktionen kan istället buda på ett signerat foto av Mao Zedong, Marilyn Monroe, Bruce Lee eller varför inte Steve Jobs jobbansökan.

   

   

  Fler notiser