Oscarsbelönade filmskaparen Paul Haggis ska upp i rätten anklagad för en våldtäkt 2013 – skyller på scientologerna

  16 september 2022, kl 13.15

  Paul Haggis, som skrev och regisserade den Oscarsbelönade filmen Crash (2004), stämdes av publicisten Haleigh Breest för att ha våldtagit henne under ett engångsligg 2013. Nu hävdar Haggis att Scientologi-kyrkan försökt övertala flera kvinnor att felaktigt anklaga honom för sexuellt ofredande.

  Haggis var under 30 år medlem i scientologerna, men gick ur kyrkan 2009. Han har sedan dess uttalat sig negativt om dem, och tror nu att de vill hämnas genom att gräva upp gammal skit om hans tidigare liv. ”Åtalet av hennes [Haleigh Breests] stämning är en del av kyrkans vendetta mot Haggis för att ha brutit med den för flera år sedan”, hävdar domstolspapper som New York Post fått tillgång till.

  Haggis vill att juryn ska få höra mer om hans påståenden om att Breest försökte, och misslyckades med, att pressa honom på 90 miljoner kronor innan hon valde att stämma honom. Han hävdar vidare att kyrkans förmodade kampanj mot honom plötsligt slutade efter det. Försvarsadvokaterna säger också att Breest märkligt nog aldrig gjort någon polisanmälan.

  Trist fortsättning följer i rätten den 11 oktober.

   

   

  Fler notiser