Kanye West öppnar egen kristen skola med parkourklasser, körsång och helsvarta designeruniformer – kräver sekretessavtal

  16 september 2022, kl 12.30

  ”Vad i helvete pågår på Kanye Wests mystiska nya privatskola?” frågar sig tidskriften Rolling Stone. Det enda som framgår av Donda Academys webbplats är att skoldagarna består av religion, språk, konst, matematik och naturvetenskap. Förutom sedvanliga luncher och en paus då och då ingår även världsspråk, bildkonst, film, körsång och parkour. Eleverna får helsvarta designeruniformer.

  Två källor säger till Rolling Stone att föräldrarna måste underteckna ett sekretessavtal. Dessutom är skolan ännu inte ackrediterad, och de försökte fortfarande anställa lärare strax innan läsåret började. Exakt vilka som arbetar på skolan är inte känt.

  Den som tros vara skolans rektor och vd, 28-årige Brianne Campbell, har enligt tidningen aldrig haft en formell position som pedagog. Den erfarenhet hon har kommer efter att ha arbetat med piano-, gitarr- och sångundervisning i sin egen lägenhet.

  West har planer på rikstäckande skolor och en högskola – Donda Academy ses som ett test om konceptet med en kändisstödd skola håller. Annars riskerar de att äventyra utbildningen för de barn fem till 18 år som anförtros dem.

   

   

  Fler notiser