50 migranter flygs från Florida till den eleganta liberala enklaven Martha’s Vineyard – lokalbefolkningen blir upprörd

  16 september 2022, kl 10.15

  I onsdags anlände 50 migranter med flyg till Martha’s Vineyard, Massachusetts, en resa som betalats av Floridas guvernör Ron DeSantis. ”Stater som Massachusetts, New York och Kalifornien kommer bättre att underlätta hanteringen av dessa individer, som de har bjudit in till vårt land genom att uppmuntra illegal invandring.”

  De 50 migranternas ankomst har skapat kaos i Martha’s Vineyard, med 17 000 invånare. Ön är en favoritplats för vänsterinriktade kändisar och demokratiska storheter, som förre presidenten Barack Obama. Han äger en egendom på ön värd 110 miljoner kronor.

  ”Vid någon tidpunkt måste de flytta härifrån till någon annanstans”, sa Lisa Belcastro, samordnaren för Martha’s Vineyards härbärge till lokala nyhetskanaler. ”Vi kan inte, vi har inte infrastrukturen för att ta hand om 50 invandrare”, rapporterar New York Post. Det är inte lätt att vara rik och liberal när verkligheten knackar på dörren.

  Vem vet, snart kommer det kanske bussar med flyktingar som parkerar i mediareservatet Södermalm? Viljan till att hjälpa andra är ju stor där, i alla fall i valbåset och på sociala media.

   

   

  Fler notiser