Tyskland förbjuder kriminellt gäng med 1 700 medlemmar kända för sina våldsamma konfrontationer – räder mot 50 platser

  15 september 2022, kl 10.15

  Rockers-gäng låter som något småputtrigt ur filmen Grease, men Tyskland har nu tvingats förbjuda mc-gänget United Tribuns med 1 700 medlemmar. Tidigt i onsdags morse genomförde polisen räder mot gänget på 50 platser, där man beslagtog datorer, teknisk utrustning och allt med gängets symboler, skriver The Guardian.

  Gruppen har blivit ökänd för sina våldsamma sammandrabbningar mot rivaliserande fraktioner i kampen om marknadsandelar – sexbrott, människohandel och mord var några av affärsområdena. Ledarna uppmuntrade och belönade flitiga medlemmar, som fick tygmärken att sy fast på sina jackor som visade vilka brott de begått.

  ”Rockers-kriminalitet bygger på en enorm brutalitet”, säger Tysklands inrikesminister Nancy Faeser. Ofta hade dessa illgärningar äventyrat livet för fullständigt oskyldiga människor. ”Att förbjuda föreningar är en skarp insats vi kan använda i just sådana fall som dessa.”

  United Tribuns grundades 2004 av en bosnisk boxare, och bland medlemmarna fanns många dörrvakter, kampsportare och tyngdlyftare. Nu är det slut med tygmärkena, och någon ny klubb får man inte starta.

   

   

  Fler notiser