Annie Lööf avgår som ledare för Centerpartiet – backade med 1,9 procentenheter och förlorade flera viktiga centerfästen

  15 september 2022, kl 14.17

  ”Jag står här i dag för att jag har ett besked att ge. Jag kommer att avgå som Centerpartiets partiledare”, sa Annie Lööf vid dagens presskonferens. ”Efter elva år som partiledare är det dags att lämna över stafettpinnen.”

  Beskedet i augusti om att Magdalena Andersson var Centerns statsministerkandidat gav partiet en skjuts i opinionen, ändå höll det inte för en vinst. Efter valnatten var Annie Lööf missnöjd med partiets siffror. De backade med 1,9 procentenheter, och man förlorande flera viktiga centerfästen ute i landet.

  De senaste dagarna har det rests öppna avgångskrav från lokala partiföreträdare, och hon utesluter inte att avgångsbeskedet kommer för sent. ”Det är möjligt”, säger Lööf, och menar att det får partiets valanalysgrupp fundera på.

  ”Jag står fullt ut bakom att vara en samarbetskraft i mitten”, säger hon. ”Jag har burit ett väldigt stort ansvar för att få budgetar på plats, för att vara en brobyggare.”

   

   

  Fler notiser