Strömavbrott stoppar sterilisering av man – läkare fixar vasektomin genom att koppla upp sig mot sin egen elbil

  14 september 2022, kl 11.00

  Strömmen gick på mottagningen i förra veckan; läkaren Christopher Yangs patient hade tagit ledigt från arbetet för vasektomin. Han kunde inte boka om, men en anställd föreslog att man kunde låna litet ström från läkarens nya elbil, en nästan ny Rivian R1T-pickup. Patienten sa OK.

  Bilder visar hur en lång förlängningssladd går från bilen, in genom entrén och fram till behandlingsrummet. Proceduren, som bara varar i 15 minuter, gick bra. Strömmen räckte även till att driva en fläkt i det varma rummet, rapporterar nyhetskanalen WGLT.

  Vasektomier har blivit populära i USA efter att Högsta domstolen upphävt Roe mot Wade-lagen. Det har resulterat i att särskilt män under 30 år vill göra ingreppet, säger urologen John Curington till The Washington Post. ”Jag skulle säga att minst 60 till 70 procent nämner Högsta domstolens beslut.”

  Återstår att se om det blir några rullande strömavbrott i Sverige, när vi exporterar el samtidigt som elbristen skadar samhället. Kanske att samhällsviktiga funktioner får behålla sin ström, annars får man ringa efter en Tesla-taxi och ta fram en lång förlängningssladd.

   

   

  Fler notiser