40 års musikhistoria upp i rök när skivbolaget Birdnest Records samt kulturkrogen Ögir Mat & Musik i Köping brinner ner

  14 september 2022, kl 10.15

  I måndags morse kom larmet om en fullt utvecklad eldsvåda till brandkåren – det brinner i en fastighet på Järnvägsgatan 5, Köping. De behövde inte någon GPS, för en stor rökpelare visade vägen till den klassiska musikrestaurangen Ögir som stod i lågor.

  ”Vi har spärrat av vägen intill huset. Räddningstjänsten kommer låta byggnaden brinna ner till grunden. Just nu håller vi på att kontakta en del bilägare, men ingen ska ha skadats, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter.

  Också skivbolaget Birdnest Records verksamhet med studio, lager och distribution, totalförstördes. ”Det fanns 40 års musikhistoria här”, sa Per Granberg, ägare och frontman i punkbandet Charta 77. Mängder med historiska inspelningar är borta.

  Kulturkrogen startade 2004 och har samlat kulturprofiler från hela landet; Nationalteatern, Weeping Willows för att nämna några. Nyheten om branden sprids i artistkretsar runt om i landet. ”Oerhört sorgligt. Vi har väldigt många fina minnen därifrån”, säger Anders Hernestam, trummis i Weeping Willows, till Bärgslagsbladet och Arboga Tidning.

   

   

  Fler notiser