Video visar chocken när Texas-tonåring mejar ner man i rullstol – drar med honom under bilen flera meter och kör vidare

    13 september 2022, kl 17.52

    Det var tidigare i september som den medvetna påkörningen inträffade. Övervakningskameran vid en parkeringsplats i Texas visar hur en äldre man i en elrullstol kör in på den tomma parkeringen, när en vit pickup närmar sig i hög fart. Mannen i elrullstolen visar med handen att föraren borde sänka hastigheten en aning, och det är då föraren lackar till.

    I videon ser man tydligt att den 17-årige föraren, Pablo Antonio Avila-Banagas, vrider på ratten för att med hög hastighet meja ner mannen i rullstolen. Bilen guppar över honom med både fram- och bakhjul, och rullstolen släpas ut på huvudleden, skriver New York Post. Inga tända bromsljus går att se.

    Mannen i rullstolen fördes till sjukhus med livshotande skador. Föraren greps en vecka senare, anklagad för att medvetet skada en funktionshindrad person, underlåtenhet att stanna och hjälpa den påkörde mannen och för innehav av ett skjutvapen.

    Texas har 682 000 påkörningar per år, det åttonde högsta antalet i landet: 2 000 dör årligen när de blir påkörda. 25 procent av fallen kan kopplas till rattfylleri. 17 000 personer skadas i bilolyckor varje år.

     

     

    Fler notiser