Armenien hävdar att minst 49 soldater dödats i sammandrabbningar längs gränsen till Azerbajdzjan – risken för krig ökar

  13 september 2022, kl 20.29

  Armenien hävdar att flera städer nära gränsen till Azerbajdzjan besköts under de tidiga timmarna på tisdagen, och att de svarat på vad de kallade en ”storskalig provokation” från Azerbajdzjan. Ryssland, som medlat mellan de tidigare sovjetrepublikerna förut, sa att de lyckats stoppa striderna senare i går, även om det fanns rapporter om pågående sammandrabbningar.

  ”Vi förväntar oss att den överenskommelse som nåtts, som ett resultat av rysk medling om vapenvila, kommer att genomföras i sin helhet”, sade det ryska utrikesministeriet i ett uttalande. De tillade att de var ”extremt oroade” över stridernas intensitet, skriver Reuters och AFP.

  Armeniens premiärminister anklagade Azerbajdzjan för att attackera armeniska städer då man inte ville förhandla om statusen för Nagorno-Karabach, en enklav som ligger inne i Azerbajdzjan men som huvudsakligen befolkas av etniska armenier. I sammandrabbningarna i går dödades minst 49 armeniska soldater.

   

   

  Fler notiser