77-årig man i Australien har en vild känguru som husdjur, men han dör i en ödesdiger attack – känd som en stor djurvän

  13 september 2022, kl 12.15

  Den omtyckta alpackauppfödaren Peter Eades, 77 år, attackerades i söndags på sin egendom i södra Australien, och dog på platsen. Förövaren var den treåriga känguru han tagit hand om sedan den var en liten skrutt som förlorat sin mamma.

  När ambulanspersonalen försökte komma fram till Eades hindrade kängurun dem, och polisen var till slut tvungen att skjuta ihjäl den. ”Kängurun utgjorde ett pågående hot mot räddningspersonalen”, sa polisens talesman till nyhetskanalen Perth Now. ”De närvarande poliserna var tvungna att avliva kängurun med skjutvapen.”

  ”Problemet med kängurur och människor är att vi båda är upprättstående djur, och det är en utmaning för känguruhannar”, säger känguruexperten Graeme Coulson till ABC News. ”De skiljer inte på människor och andra kängurur.” Från två, tre års ålder blir de små gullepluttarna de vilda djur de är.

  Eades var en välkänd alpackauppfödare, och engagerade sig djupt i dem – han namngav varenda en, och byggde en kyrkogård för att begrava dem när de dog. Han hade tidigare berättat att han ville bli begravd bredvid Claudia, hans favoritalpacka, när han gick bort.

   

   

  Fler notiser