”Återvänd till kontoret den här veckan” – över 1 300 New York Times-anställda lovar att inte göra det på ett tag

  13 september 2022, kl 10.45

  Under pandemin har många vant sig vid att arbeta hemifrån; nu förväntar sig New York Times att de anställda är på kontoret tre dagar i veckan. Inte populärt. I går deklarerade 1 316 medarbetare att de inte har några som helst planer på att återvända till sina skrivbord inne i city, skriver New York Post.

  Det handlar inte bara om att få fortsätta arbeta hemifrån, utan också om lönerna. Den senaste löneökningen kom i mars 2020, avtalet gick ut i mars 2021 och det senaste budet om fyra procents löneökning kom den 24 augusti i år. Facket kräver en löneökning på åtta procent, ersättning för ökade levnadskostnader med 5,25 procent och rätten att arbeta hemifrån på obestämd tid.

  Arbetsgivaren säger sig först vilja få ordning på annat, som några nya helgdagar. Då sticker det i ögonen att vd Meredith Kopit Levien ökade sin lön med 50 procent under 2021; från snåla två miljoner kronor i månaden till rekorderliga tre miljoner kronor.

  I ett försök att locka tillbaka de anställda fick de fina matlådor med företagets logotyp. Fortsättning följer.

  The Times They Are a-Changin’, men inte på New York Times.

   

   

  Fler notiser