Flera iranska pilgrimer dödades i en trafikolycka i går i Irak – antalet dödsoffer under den årliga pilgrimsfärden ökar

  12 september 2022, kl 13.30

  Pilgrimerna var på väg hem från firandet av högtiden arba’in i den heliga staden Karbala, när minibussen de färdades i körde in i en stillastående lastbil. Krocken orsakade en explosion och samtliga i minibussen dog omedelbart, uppger polisen till nyhetsbyrån Iran International.

  Taher Doroudi, från den iranska Röda halvmånen, sa att olyckan inträffade nära en bensinstation, och att minibussen träffade lastbilen efter att bensintanken i den exploderat. En video som lagts upp på sociala medier visar rök stiga upp från de brinnande fordonen i öknen.

  Trettio andra skadades i olyckan och explosionen, uppger myndigheterna. ”Det är inte möjligt att identifiera offren i pilgrimernas buss på grund av deras allvarliga brännskador”, sa Doroudi. Det varma vädret gjorde också att tiotusentals pilgrimer var uttorkade och i behov av sjukvård. Röda halvmånen sade i fredags att minst nio personer avlidit.

  Arba’in firar martyrdöden av profeten Muhammeds sonson, och är med 40 miljoner människor den största årliga pilgrimsfärden i världen. Flera paramilitära grupper har hindrats från att arbeta med säkerheten.

   

   

  Fler notiser