20 människor dör efter att buss frontalkrockar och fattar eld i Nigeria – beror troligen på fortkörning och vårdslöshet

  11 september 2022, kl 13.00

  Olyckan i fredags är bara en i mängden av svåra trafikolyckor i Nigeria, den stora västafrikanska nationen med 210 miljoner invånare. En buss frontalkrockar med ett annat fordon, fattar eld och 20 passagerare bränns till döds. Två överlever, och förs till sjukhus med svåra brännskador, skriver The Guardian.

  ”Det var en dödsolycka, och det var en blodig syn. Vi räknade till över tjugo helt brända människokroppar. Jag fick reda på att de frontalkrockat. De två fordonen, en kommersiell buss och en Toyota Sienna, fattade eld och brändes bortom all räddning”, sa Gbenga Obalowo, styresman i Ibarapa, till Nigerian Tribune.

  Olyckor är vanliga på Nigerias dåligt underhållna vägar, och beror på fortkörning och åsidosättande av trafikregler. Förra året registrerades 10 637 trafikolyckor som krävde 5 101 liv och skadade mer än 30 000 människor, enligt siffror från Nigerias trafiksäkerhetskommission.

  I juli brändes 30 personer till döds när tre fordon kolliderade på en motorväg. I mars brändes tolv passagerare i en liknande kollision, och sex skadades svårt. Även där var fortkörning orsaken till olyckan.

   

   

  Fler notiser