Video klargör att max tre skott i hagelbrakaren inte är optimalt när semesterjägare attackeras av ett vildsint vildsvin

  10 september 2022, kl 12.45

  Jägaren i videon försökte ta kål på det uppretade vildsvinet som attackerade med full fart. Pang! Det första skottet hade ingen nämnvärd effekt, och vildsvinet fortsatte framåt. Pang! Inget resultat, och nu är det nära. Pang! Det tredje skottet verkar mest reta upp besten, som nu gör sig beredd att hugga in, och det finns inte mer ammunition att ta till. Efter en mängd slag med bössan får odjuret nog, och ger sig av.

  Grekland har dubbelt så många vildsvin som Sverige, runt 600 000 mot våra 300 000, som orsakar miljardproblem för jordbruket. Majs, solrosor och ärtor står ofta på vildsvinens dyra matsedel, och det är många jägare som försöker decimera stammen. Men det finns ett aber, nämligen de strikta vapenlagarna.

  Lagen från 1993 säger att alla hagelgevär får ha maximalt tre skott, oavsett vilken kapacitet magasinet har. Dessutom är inga andra vapen än just hagelgevär tillåtna för jakt, och man måste först betala en avgift varje gång det är dags att gå ut och panga vildsvin och annat. Det säger Anna Korakaki, OS-medaljör i skytte 2016, på Quora.

  Och vildsvinen fortsätter föröka sig.

   

   

  Fler notiser