Avvisad muslimsk asylsökande i Tyskland attackerar flera med kniv och skriker ”Allahu akbar” – skjuts ihjäl av polisen

    10 september 2022, kl 16.30

    Enligt polisen hade mannen attackerat flera förbipasserande utanför järnvägsstationen i Ansbach i södra Tyskland vid sextiden på torsdagskvällen. I knivattacken skadade han en 17-åring och en 20-åring, båda fick föras till sjukhus.

    Den förbipasserande 20-åringen såg när den 30-årige afghanen knäböjde på 17-åringen, och skulle till att fortsätta attacken med två slaktknivar. För att omedelbart få slut på attacken kastade sig han över angriparen, skriver Der Nordschleswiger.

    De båda polispatruller som kom till platsen möttes av den rasande mannen som flera gånger skrek ”Allahu akbar” och gick till anfall; de tvingades skjuta tre gånger för att få stopp på honom. Enligt uppgift hade han fått avslag på sin asylansökan, och skulle utvisas. Poliserna skadades inte.

    Polisen kände till gärningsmannen sedan tidigare, som åtalats flera gånger för sexbrott, brott mot narkotikalagen och flera våldshandlingar. Utredarna antar att han agerade ensam, och polisen misstänker inte att attacken är politiskt eller religiöst motiverad. När mannens lägenhet undersöktes fann man bland annat antidepressiv medicin.

     

     

    Fler notiser