Transpersoner till attack på HBTQ-organisation – drar dem inför rätta i kampen om pengar från bidragsgivare

    9 september 2022, kl 14.00

    Mycket handlar om pengar, också i den ”ideella” HBTQ-världen; de inkomstkällor som finns är allt som oftast inte så många. Om en välgörenhetsorganisation väl etablerat sig och har ett stabilt inflöde av bidrag, så är det inte särskilt populärt om en annan organisation plötsligt dyker upp på arenan som också vill ta del av målgruppens begränsade ekonomiska kapital.

    Först ut på plan den här gången är den brittiska organisationen Mermaids, som ger stöd till transpersoner upp till 20 års ålder. De blev en välgörenhetsorganisation 2015. Nästa kämpe är LGB Alliance som grundades 2019, och som värnar HBTQ-personer. Däremot motsätter de sig bland annat utbildning om könsidentitet i skolor. Nu är de också klassificerade som en välgörenhetsorganisation.

    Mermaids drar nu LGB Alliance till domstol för att de hotar teorin om könsidentitet. LGB i sin tur hävdar att lesbiska, homosexuella och bisexuella försvinner i debatten om transsexuella.

    Välgörenhetsorganisationer i Storbritannien betalar i princip inte skatt på inkomsterna, och har i övrigt omfattande ekonomiska fördelar.

     

     

    Fler notiser