Femårig pojke i Halmstad tar sina föräldrars bilnycklar och ger sig ut på upptäcktsfärd – i sätet bredvid sitter systern

  8 september 2022, kl 10.30

  Föräldrarna låg och sov och drömde kanske om lägre elpriser; det var då de två morgonpigga barnen tog nycklarna till familjens bil och sakta körde iväg i Halmstad tidigt i morse. En granne såg den vingliga färden, och ringde polisen. Sedan lyckades han kasta sig in i bilen med de båda förrymda barnen, och stoppade dem.

  Den unge motorentusiasten, en femårig pojke, och hans fyraåriga syster som agerade kartläsare, hann bara köra 150 meter innan de stoppades. De hann ändå med att buckla till två bilar som stod parkerade längs gatan, men ingen kom till skada.

  ”Plåtskador får vi i sammanhanget acceptera. Det viktiga är att ingen person blev skadad. Däremot finns det nog två chockade barn som inte förstår vad som har hänt, och två föräldrar som är upprivna för vad som kunde ha hänt”, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till Bohuslänningen.

  När polisen kom till platsen hade sonen redan gått hem, och lillasyster passade på att sätta sig bakom ratten i någon minut.

  Pojken uppges vara ”väldigt bilintresserad”, enligt polisen. Det är ännu oklart om gossens veckopeng påverkas av händelsen.

   

   

  Fler notiser