Analkulor bakom schackfusk? Tog underbarnet Hans Niemann en rövare för att kunna besegra världsmästaren Magnus Carlsen?

    8 september 2022, kl 17.07

    Den 19-åriga naturbegåvningen Hans Niemann rusade upp i schackvärldens elit med en faslig fart. När han dessutom oväntat vinner över den sedan nio år regerande världsmästaren, Magnus Carlsen, som då väljer att avbryta turneringen, misstänkte många att Niemann fuskade.

    Det tog en förvånande vändning efter att spelaren Eric ”ChessBrah” Hansen hävdade att Niemann signalerat till honom med hjälp av analkulor, oklart hur. Och varför. Ännu konstigare blev det när Elon Musk plötsligt kommer dragandes med ett förvrängt citat från filosofen Schopenhauer. ”Talang träffar ett mål ingen annan kan träffa, geni träffar ett mål ingen kan se (för det sitter i ditt arsle).”

    Hansen svarade på Musks kommentarer genom att säga: ”Smickrad ägare till teorin om analkulor som tog sig hela vägen till Elon.”

    Därefter säger den 19-årige Niemann i en intervju att han visserligen fuskade när han var yngre, men absolut inte nuförtiden. Han sa också att han skulle spela naken för att visa folk att han inte myglade. De som kom med fuskanklagelser vara bara ute efter att skada hans rykte, inget annat.

     

     

    Fler notiser