19-årig amerikansk man rappar live på Facebook när han skjuter ihjäl fyra personer litet på måfå och sårar tre andra

    8 september 2022, kl 19.00

    Efter att ha skjutit ihjäl sitt första offer strax efter ett på natten i Memphis fortsatte den 19-årige Ezekiel Kelly att leta upp fler personer att skjuta under dagen, mest på måfå. Under mordturnén lade han löpande upp filmer som visade morden på Facebook, och verkade rappa om det han gjorde – ”Den här skiten är på riktigt!”

    Delar av staden paralyserades när restauranger låste sina dörrar, invånarna uppmanades att ta skydd och busstrafiken stängdes av. Innan polisen fick fatt på honom hade har mördat ytterligare tre människor och skadat tre andra, skriver nyhetssajten Commercial Appeal.

    Han gäckade polisen hela dagen; först på kvällen kunde de till slut stoppa hans blodiga framfart. Ett foto som publicerats på Twitter visar Kelly med ett kusligt flin från öra till öra, när han sitter i baksätet på en polisbil i väntan på transport till häktet. Kelly dömdes 2020 som minderårig till tre års fängelse för mord och grov misshandel, men frigavs tidigare i år.

    ”Att leva i Memphis är som att leva i varje avsnitt av Breaking Bad”, sa ett vittne till gripandet, Mary Dudley, till Commercial Appeal.

     

     

    Fler notiser