VIDEO: Vansinnesutbrottet i US Open – Nick Kyrgios på krigsstigen igen, slår sönder racketar efter förlust

  7 september 2022, kl 19.15

  Nick Kyrgios, seedad som 23:a i US Open, är inte känd för sitt trankila uppförande på tennisbanan. Australiern mötte i går ryssen Karen Khachanov, seedad som 27:a; det var en hård match. Kyrgios förlorade en duell bestående av hela 25 bollar – då vände matchen. Det var nånstans där som den första racketen råkade gå sönder.

  Efter tre timmar och 39 minuter var det tråkiga slut. När han skakat hand med vinnaren Khachanov och domaren slår Kyrgios beslutsamt sitt racket i golvet några gånger tills han till slut lyckas ha sönder det. Han hämtar nästa racket ur sin väska, och gör likadant. Först när han inser att det inte finns fler racketar att slå sönder går han till omklädningsrummet, skriver New York Post.

  Kyrgios var litet trulig redan 2019 när han mötte Khachanov i Cincinnati Masters, där han bara slog sönder racketar. Efter en snabb förlust med tre set avslutade han matchen med att spotta i riktning mot ordföranden Fergus Murphy. Då fick han böta drygt 1,1 miljoner kronor.

  Det kanske är tur att Kyrgios inte intresserar sig för mer robusta sporter som yxkastning, kulstötning eller bågskytte.

   

   

  Fler notiser