Rånare i hjullastare kör in i hamburgarställe i Kista galleria – målet är växlingskontor – men har Max otur och fastnar

  7 september 2022, kl 20.15

  Tidigt i morse körde en gaffelförsedd hjullastare i full fart mot Kista Galleria, och utanför Max hamburgerrestaurang gjorde man sitt bästa för att än en gång försöka ta sig in genom restaurangen och vidare in till växlingskontoret Ria Financial inne i gallerian.

  Polisen larmades vid fem i morse av en privatperson som hört kraschen. ”Vi tror att de var ute efter ett växlingskontor, men att det har misslyckats”, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson Stockholmspolisen till SVT Nyheter. ”Vittnen ska sen ha sett ett antal personer försvinna från platsen i en personbil.”

  Hamburgerrestaurangens front är helt demolerad, och hjullastaren står kvar innanför avspärrningarna. Du som är sugen på en GDL Frisco Cheese ‘n’ Jalapeño burger får gå någon annanstans.

  För några veckor sedan tog två bilar samma väg in i gallerian en tidig morgon, men även det försöket misslyckades. Desto bättre gick det 2014, skriver Aftonbladet, då tre personer rånade Exchange valutakontor en lördag förmiddag genom att köra in i gallerian genom Max. Då kunde de fly med tre stora väskor, oklart om det fanns några pengar i dem.

   

   

  Fler notiser