Brand i vietnamesisk karaokebar dödar tolv – flera trängs på balkongerna; hoppar från tredje våningen och bryter benen

  7 september 2022, kl 13.45

  Den våldsamma branden bröt ut vid niotiden i går kväll i en karaokebar i södra Vietnam. Fem minuter senare bröts strömmen och flera explosioner hördes. I mörkret försökte gäster och personal i det fullsatta barkomplexet, med nästan 30 rum på fyra våningar, ta sig ut omgivna av eld och rök.

  Det var ljudisolerande skumplast som fattat eld; rökutvecklingen var kraftig. Branden blockerade utgångarna, och många sökte sig istället upp till balkongerna. Flera tvingades till slut hoppa för att rädda livet, och åtskilliga bröt ben och händer, skriver den vietnamesiska nättidningen VN Express.

  En av de anställda i entrén, Duong Ba Khuong, försökte ta sig upp till våning ett och två för att rädda de han kunde få tag på, men det var omöjligt på grund av värmen och den tjocka röken. ”Några människor lyckades ta sig ner, men fick brännskador på huden och svart rök på kläderna”, sa han.

  Det dröjde en halvtimme innan brandkåren kunde resa över 20 meter långa stegar för att rädda gästerna. Sjukhuset fick ta emot 40 skadade, minst tolv omkom.

  Landets populära karaokebarer bryter ofta mot säkerhetsföreskrifterna.

   

   

  Fler notiser