Egyptisk tonåring skjuts ihjäl i sitt eget hem när hon och familjen tackar nej till äktenskapsförslag från äldre man

  6 september 2022, kl 11.00

  I lördags kom den 29-årige Ahmad Fathi Ameirah hem till familjen i en by norr om huvudstaden Kairo. Han ville bestämt gifta sig med den 19-åriga studenten Amani Abdul-Karim al-Gazzar, men hon var inte alls intresserad. Hon avvisade honom för hans dåliga beteende, och sa att hon satsade på skolan. Familjen stöttade hennes beslut, skriver Alarabiya News.

  Mannen blir upprörd över beskedet, tar fram en pistol, skjuter 19-åringen i ryggen och flyr sedan från platsen. Al-Gazzar fördes till sjukhuset, men försöken att återuppliva henne misslyckades.

  Efter flykten delade Ameirah en video där han utmanade polisen som jagade honom, och frossade i sitt mord på tonåringen, skriver The Sun. Han tog åt sig äran för mordet, och fortsatte ”Hon var mitt allt, och jag levde enbart för henne. Nu har jag hämnats”. Han tog sedan sitt liv.

  Al-Gazzars död kommer efter en rad brott mot kvinnor, med huvudsakligen samma motiv bakom morden. Egypten är ökänt för det fortsatt skyhöga antalet våldsbrott riktade mot kvinnor, där män inte kan acceptera att de inte alltid är så intresserade av ett liv tillsammans med dem.

   

   

  Fler notiser