Video avslöjar man som klättar utanpå skyskrapa i London, 40 våningar upp; vinkar glatt till ett par som ligger i sängen

  5 september 2022, kl 18.32

  Paul Curphey låg i hotellsängen på våning 40 tillsammans med sin fru som fått en resa till London och en natt i The Shard, Storbritanniens högsta byggnad, som present. De låg kvar i sängen, när hon vid sextiden i går morse fick syn på youtubern Adam Lockwood utanför fönstret. Först trodde hon att det var en överraskningspresent när paret såg Lockwood vinka åt dem.

  ”Klättraren var jublande glad” berättade den 52-årige Curphey för nyhetsbyrån PA. ”Han dök upp och vinkade till oss på 40:e våningen, mer än halvvägs upp. Vi kunde inte låta bli att uppmana honom att slutföra sitt uppdrag.”

  Polisen i London skyndade sig till skyskrapan tidigt på morgonen och väntade in Lockwood på våning 72, efter att han tagit den obligatoriska selfien 310 meter upp. Två andra män greps också, som antas vara youtuberns medhjälpare.

  The Shard är ett populärt ställe att klättra på; för ett par år sedan fick friklättraren George King sex månaders fängelse för sin bedrift att ta sig till toppen. Greenpeace-aktivister har sin vana trogen också gjort ett försök, men de hann inte särskilt långt innan de ångrade sig.

   

   

  Fler notiser